استارت آپها مشاغلی هستند که در اقتصاد به سرعت در حال رشد هستند و هدف آنها تأمین خواستههای بازار با تولید محصولات، خدمات یا شبکههای نوآورانه است. اگر شما یک استارت آپ را مدیریت میکنید یا ایدهای برای راه اندازی یک استارت آپ دارید، در این مقاله راهنمای مدیریت پروژه برای شروع و رشد شما ارائه شده است.
چرا یک استارت آپ به مدیریت پروژه نیاز دارد؟
بسیاری از کارآفرینان برای شروع کسب و کار خود مدیریت پروژه کم اهمیت میدانند؛ اما اگر مدیریت پروژه به طور صحیح اجرا شود احتمال اشتباه در استارت آپ کاهش مییابد. مطمئناً، شرکت تازه تاسیس شما خطرات زیادی مانند برنامه ریزی، نحوه ارائه ارزش به مشتریان، تنظیم بودجه، اجرای پروژه و بسیاری موارد دیگر را در پیش رو دارد. در حالیکه وقتی یک مدیر پروژه به خوبی فرآیند مدیریت پروژه طراحی و اجرا کند، کارایی مورد نظر یک کسب و کار، در مراحل شروع فعالیت با اطمینان بیشتری حاصل میشود.
گاهی اوقات، پیدا کردن یک روش مناسب مدیریت پروژه برای شرکتهای استارت آپی میتواند بخش دشوار کسب و کار شما باشد. شما باید عواملی که بر روی کسب و کار شما اثر میگذارند و همچنین عوامل مفید و اثر بخش را به دقت بررسی کنید. شاید برای رقیب شما، روش سنتی آبشار کارایی داشته باشد، اما برای تجارت شما روشهای چابک بیشتر مفید هستند؛ بنابراین، باید برای استارت آپ خود یک روش مناسب را برای مدیریت پروژه انتخاب کنید.
اما چگونه روش مدیریت پروژه را درست انتخاب کنیم؟ در مدیریت پروژه هیچ روش صحیح یا نادرستی وجود ندارد، همه کارها باید بر اساس نیازهای شما باشد؛ بنابراین با شناسایی نیازهای خود آغاز کنید و این سؤالات را از خود بپرسید:
- سازمان شما چه ساختاری دارد؟
- اندازه سازمان شما چقدر است؟
- چه اهدافی دارید؟
- پیچیدگی کسب و کار شما در چه حد است؟
- انتظار دارید محصول نهایی خود را چگونه را ارائه دهید؟
- آیا مشتریان شما محصول خاصی را دوست دارند؟
تبدیل استارت آپ به یک کسب و کار موفق با مدیریت پروژه صحیح
موفقیت تصادفی نیست. در واقع موفقیت به خاطر فعالیتهای شما اتفاق میافتد. مراحلی که کارآفرینان میتوانند برای شروع ساختن امپراتوری خود انجام دهند، شامل:
- اهداف واقع بینانهای تعیین کنید.
- نکته این است تنها کار یک کارآفرین تعیین هدف نیست، بلکه باید اهداف را به درستی تعیین شوند. اگر اهداف شما بر مبنای واقعیت باشد، دستیابی به آنها موجب احساس خوشحالی و لذت در شما میشود.
- باید بدانید مشتریان شما چه کسانی هستند
- یک طرح را برای پروژه تنظیم کنید که از جامعیت کافی برخوردار باشد.
- فعال و پر تلاش باشید.
برای تعیین اهداف واقع بینانه این سؤالات را از خود بپرسید:
- هدف اصلی و بلندمدت من چیست؟
- برای دستیابی اهداف بلندمدت لازم است چه کارهایی انجام دهم؟
- چگونه میتوان بر اساس اهداف عمل کرد؟
حتما اهدافی را که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند، مشخص کنید. این اهداف، اهدافی هستند که میخواهید به آنها برسید.
- شکستها را به فرصتی دستیابی به موفقیت تبدیل کنید:
نارضایتی ذینفعان، مکالمات تند و خشن در تیم، فرصتهای از دست رفته یا مشکلات در تنظیم بودجه، مسیر اجرای پروژه را سخت میکند. به عنوان یک کارآفرین تنها شما میتوانید شکست را پیش بینی کنید و آن را به فرصتی برای موفقیت و پیشرفت تبدیل کنید. از چالشهای پیش روی استارت آپ خود استفاده میکنید!
- خود ارزیابی را در اولویت قرار دهید:
در فرآیند کارآفرینی خود، گاهی اوقات باید بایستید و بررسی کنید در حال حاضر کجا هستید و میخواهید به کجا میروید. چرا چنین کسب و کاری راه شروع کردید؟ برای کسب پول بیشتر؟ برای استقلال بیشتر؟ داشتن کسب و کار مستقل آرزوی شما است؟ برای این سوالات حتما پاسخی پیدا کنید. پس از پاسخ به یک سوال ، سؤالات بعدی را به دنبال آن از خود بپرسید مانند:
- در چه زمینههایی مهارت دارید؟
- آیا یک فرد مسئولیت پذیر هستید؟
- چقدر اشتیاق دارید؟
- چقدر میتوانید برای کسب و کار خود پول صرف کنید؟
- سبک زندگی شما چیست؟
- آیا شما آمادگی شروع یک کسب و کار جدید را دارید؟
برنامه ریزی برای فعالیتهای مهم
وقتی برنامه ریزی فعالیتهای مهم را انجام میدهد، یعنی میخواهید مسیر توسعه کسب و کار خود را تغییر دهید. این کار میتواند به شما کمک کند آنچه را که میخواهید در پروژه شما رخ دهد، اجرا کنید. برنامه ریزی فعالیتهای مهم، بخش بسیار مهمی از پروژه شما است که به عنوان یک تابلوی راهنما عمل میکند. فعالیتهای مناسب تیم خود را مشخص کنید.
- پروژه را به لیستی از مراحل مختلف تقسیم کنید.
- خطرات پروژه را مشخص کنید.
- گزارشی از پیشرفت کار تهیه کنید.
- به شناسایی زمانهای مهم انجام کار بپردازید.
- بر روی مراحل مختلف پروژه، کنترل داشته باشید
- اهداف و سیاستها را مشخص کنید.
- پشتیبانی از ذینفعان را در اولویتها قرار دهید.
- برای فعالیت طولانیمدت آماده باشید
- اطمینان داشته باشید که در طول زمان، موفقیت استارت آپ خود را مشاهده خواهید کرد.
- به طور منظم با تیم خود ارتباط برقرار کنید.
برای برقراری ارتباط مؤثر باید درک درستی از روند ارتباطات داشته باشید. در مدیریت پروژه، ارتباطات موثرتر منجر به مدیریت بهتر پروژه میشود. ارتباطات تیمی به صورت روزانه فعالیتها را تحت کنترل شما در میآورد. شما میتوانید تیم خود را در مورد هر مرحله از یک پروژه مطلع کنید.
حدوده فعالیتها، بودجه و زمان را تعیین کنید
آیا ایدهای دارید که محدودیتهای سه گانه برای مدیریت پروژه چقدر مهم است؟ این بخش از قسمتهای مهم پروژه است زیرا پروژه را برای یک شرکت تازه وارد پیگیری میکنید. تعیین زمان برای عرضه محصول به جامعه ضروری است. شما باید سیستمی در محل کار خود داشته باشید که بتوانید برآورد زمان را برای هر پروژه تعیین کنید. با استفاده از یک نرم افزار نمودار گانت رایگان که همراه با ابزارهای مدیریت پروژه است، به راحتی مقایسه کنید که چه مدت زمان صرف یک کار یا پروژه میشود. دامنه برای مدیریت هر پروژه مهم است.
تیمی بسازید که کسب و کار شما را به اوج موفقیت میرساند
وقتی به تحقیق درباره چرایی عدم موفقیت استارت آپها میپردازید، تیم سازی اشتباه یکی از مهمترین دلایل است. چیزی به عنوان یک کارآفرین انفرادی وجود ندارد. به تنهایی نمیتوانید این کار را انجام دهید.
نحوه ایجاد یک تیم فوقالعاده برای شروع کار خود باید به موارد زیر توجه کنید:
- به دنبال تجربه مرتبط باشید.
- فرهنگ تیمی خود را مشخص کنید.
- اطمینان حاصل کنید که آنها در همان جهتی حرکت میکنند که شما میخواهید.
- اطلاعات لازم درباره خدمات مشتریان را به آنها ارائه دهید.
- جدیدترین روندهای مدیریت پروژه را دنبال کنید.
مدیریت مؤثر پروژهها بدون مدیریت پروژه به دلیل بار زیاد و استرس ناشی از کار تمام وقت ممکن است دشوار باشد. همانطور که نیروی کار به طور مداوم در حال تغییر است، ابزارهای جدید بهرهوری و مدیریت پروژه بر روی استارت آپها و کارآفرینان تأکید میکنند. به همین دلیل اهمیت بکارگیری فرآیند مدیریت پروژه در کسب و کارهای نو پا اهمیت زیادی دارد.