برخلاف دهههای قبل، امنیت سایت شما تنها از طریق صفحات ورود و هک کردن گذرواژههای ضعیف تهدید نمیشود. بلکه روشهای جدیدی نیز برای هک و نفوذ یا صدمه زدن به سایت شما ابداع شدهاند که از جمله آنها میتوان به استفاده از بدافزارها، رباتهای اسپم و یا حملات DDoS به منظور از کار انداختن اشاره کرد. در این مقاله میخواهیم 4 پلاگین برتر وردپرسی را برای ارتقا سطح ایمنی سایتها معرفی کنیم و با برخی از فیچرهای آنها بیشتر آشنا شویم.
امنیت وردپرس و اهمیت آن
امنیت سایت مقوله بسیار مهمی است، به حدی که میتواند به سادگی کسب و کار شما را متحمل ضررهای میلیونی نموده، آن را از دسترس خارج کند. سرقت از طریق فضای مجازی با نفوذ به تنظیمات سایت و از بین رفتن اعتبار شما نیز از تبعات احتمالی پس از هک شدن سایت و به خطر افتادن امنیت آن خواهد بود. جالب است بدانید در هر دقیقه، بیش از 80 هزار عملیات و حمله هک در سراسر جهان رخ میدهد. آمار سانحههای امنیت سایبری در ایران روزانه بیش از 10 هزار بار گزارش شده است. با توجه به نسبت 43 درصدی سایتهای وردپرسی و رتبه دوم ایران در داشتن وب سایتهایی با این نوع CMS، بخش بسیار زیادی از پلتفرمهای هدف، وب سایتهای WordPress است. همه این مطالب بیانگر آن هستند که نباید امنیت وب سایتهای وردپرسی را دست کم بگیرید.
راههای مختلفی برای تامین امنیت سایت وردپرسی وجود دارند و به طبع آن نیز روشهای مختلفی را میتوان برای نفوذ به سایت پیدا کرد. با گسترش فضای مجازی و افزایش سطح دسترسی به آموزشهای هک و امنیت وب سایت، نفوذ به پلتفرمهای آنلاین به شدت بیشتر شده است. به همین خاطر است که به طور متوسط هر 39 ثانیه یک حمله وب در جهان انجام میشود و با توجه به برخی آمارها، نقصهای امنیتی در این بخش نیز 67 درصد افزایش یافتهاند.
منظور از امنیت سایت، جلوگیری از حملات سایبری و محدود کردن تبعات آن است. مهمترین بخش در نفوذ به یک سایت ناامن بودن اطلاعات و بخش ورود کاربران یعنی نام کاربری و رمز عبور است. شما میتوانید توضیحات بیشتر پیرامون این موضوع در این مقاله حملات سایبری مطالعه کنید.
معرفی بهترین پلاگین های وردپرسی برای امنیت سایت
برای آنکه بتوانید امنیت سایت وردپرسی خود را تضمین نمایید، علاوه بر راهکارهایی که در مقاله امنیت وردپرس کردیم، میتوان از پلاگینها و افزونههای مخصوص این سیستم مدیریت محتوا نیز استفاده کرد. برخی از مهمترین این ابزارها به شرح زیر میباشند:
- افزونه Wordfence Security: اولین مورد در لیست بهترین افزونه های امنیتی وردپرس، وردفنس نام دارد که بسیار مشهور است. این پلاگین در مارکتهای ایرانی بیش از 14 هزار بار و در مارکتهای خارجی بیش از 4 میلیون نصب فعال داشته است. علاوه بر نسخه رایگان این پلاگین، مدلهای پولی آن نیز وجود دارند که شامل Wordfence Premium، Wordfence Care، Wordfence Response و نیز Wordfence Intelligence میباشند.
- افزونه iThemes Security: مورد دوم در لیست بهترین پلاگین امنیت WordPress، آیتمز سکوریتی نام دارد. این افزونه بیش از 1 میلیون بار در مارکتهای جهانی و +9 هزار بار در مارکتهای داخلی نصب شده است. از قابلیتهای این پلاگین باید به نمایش دادههای کاربران ممنوعه و بدافزارها، ویرایش صفحه داشبورد، جلوگیری از حملات Brute force اشاره کرد.
- افزونه All in One Security: برخلاف مورد قبلی، این افزونه رایگان است و میتواند برای سایتهای شخصی یک گزینه بسیار جذاب درنظر گرفته شود. برخی از ویژگیهای مهم آن شامل داشبورد ساده، ارائه فیچرهای مهم امنیت سایت، تنظیم فایل .htaccess، حفاظت در برابر Brute Force و مواردی از این قبیل است.
- افزونه Sucuri: Sucuri در سال 2012 توسط Daniel Cid راه اندازی شده و در سال 2017 توسط شرکت هاستینگ آمریکایی GoDaddy خریداری شده است. این افزونه به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داشته و به صورت مداوم توسعه مییابد. شما میتوانید از این پلاگین برای وردپرس، جوملا، مجنتو، دروپال، Shopify و غیره استفاده کنید.
ویژگی های پلاگین های امنیت سایت چیست؟
ممکن است شما هم در انتخاب پلاگینهای امنیت سایت مردد باشید. در این حالت میتوانید با درنظر گرفتن یکسری ویژگیهای زیر، بهترین پلاگینها را انتخاب کنید که به شرح زیر میباشند:
- امکانات: بهتر است افزونههایی که مدنظر دارید، دارای برخی از فیچرها از جمله اسکن بدافزارها، احراز هویت دو عاملی و نیز حفاظت در برابر حمله Brute Force باشند.
- استفاده آسان: بهترین افزونهها برای تامین امنیت سایت، معمولا پلاگینهایی هستند که میتوان به راحتی از آنها استفاده کرد. این برنامهها میبایست رابط کاربری سادهای داشته باشند.
- محبوبیت: در نهایت باید به فاکتور محبوبیت آن اشاره کرد که میتوانید این مولفه را از روی تعداد نصب و امتیاز کاربران تشخیص دهید. قابل ذکر است که لیست پلاگینهای برتر در این بخش به ترتیب محبوبیت معرفی شدهاند.
پرسش های متداول
از دیگر پرسشهایی که میتوان در انتهای این مقاله راجع به تامین امنیت سایت با کمک پلاگینهای وردپرسی بیان کرد، میتوان گفت:
- امکانات و فیچرهای افزونه وردفنس از بهترین پلاگین های امنیت وردپرس چیست؟
فیچرهای بسیار خوبی برای تامین امنیت سایت شما در این پلاگین قرار داده شده است که شامل برنامه فایروال کاربری WAF برای مسدود کردن ترافیک مخرب، اسکنر بدافزار برای رفع درخواستهایی با کدهای ویرانگر، محافظت در برابر حملات Brute Force، احراز هویت دو مرحلهای، reCAPTCHA و غیره است. همچنین شما میتوانید با قابلیت Wordfence Central، مدیریت امنیت چند سایت را در این پلاگین داشته باشید.
- چرا باید از افزونهها برای ایمنی وبسایت های وردپرسی استفاده کنیم؟
پلاگینها میتوانند به صورت پکیجهایی آماده، فیچرهای بسیار زیادی را در سایت شما جهت تامین امنیت وب سایت فعال کنند. علاوه بر هکرهای انسانی، شما میتوانید از فعالیت رباتها و بدافزارها برای جلوگیری از تولید محتوای اسپم، استخراج محتوای سایت یا جلوگیری از حملات DDoS استفاده کنید.
- روشهای تامین امنیت سایت چگونه است؟
استفاده از پلاگین وردفنس وردپرس و سایر افزونههایی که در این مقاله معرفی شدند، محدود کردن دسترسی به سایت، محافظت از مسیرهای ورود به مدیریت سایت، تقویت رمزعبور و غیره از جمله این راهکارها هستند. پیشنهاد میکنیم برای آشنایی کامل با این روشها، از مقاله چک لیست کامل امنیت سایت دیدن نمایید.